Loading...

Nieuws

/Nieuws
Nieuws 2018-04-08T11:51:14+00:00

Nieuws van de Confrérie

Aspergekoningin 2018

maart 19th, 2018|

18 Maart

Angela Habraken nieuwe Aspergekoningin.

En de nieuwe aspergekoningin heet … Angela! Wellerlooi in Noord-Limburg levert de aspergekoningin 2018. Angela Habraken (48) presenteerde zich tijdens het Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, een feestelijke happening in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi op zondag 18 maart. Angela ademt al haar hele leven asperges. De koningin is letterlijk tussen de koningin der groenten opgegroeid en heeft ruim tien jaar bij veiling ZON gewerkt, onder andere als keurmeester asperges. Haar benoeming tot aspergekoningin vindt ze ‘een hele uitdaging’. “Natuurlijk heb ik veel ervaring met dit mooie product. Als het een beetje meezit, krijgen we weer een prima aspergejaar. Fantastisch om het witte goud niet alleen in Noord- Limburg, maar in heel Nederland te promoten.” Haar koninginnenrit wordt een pittige. Naast haar drukke werkzaamheden bij een inkoopcombinatie van bloemen en planten luistert ze in het aspergeseizoen een flinke reeks festiviteiten én activiteiten van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië op. Van Brüggen (Duitsland) tot Den Haag, van IJmuiden tot Maastricht geeft ze acte de présence. Op zondag 29 april zet ze de Asperge Themadag luister bij, die plaats heeft in het Nationaal Aspergemuseum, museum De Locht in Melderslo. Alles asperges wat de klok slaat. Vindt ze die eigenlijk zelf wel lekker? “Natuurlijk!” klinkt het overtuigend. “Het is de lekkerste groente die in ons land wordt geteeld. Super gezond, culinair veelzijdig inzetbaar en ook nog eens prima voor de slanke lijn. En gelukkig is het nog steeds een echt seizoensproduct, dat maar tot Sint Jan op 24 juni verkrijgbaar is. Asperges eet je niet, je viert ze!’

Foto: Maasduinen.nl

Zilveren Botermes 2017

mei 11th, 2017|

8 Mei

Chef Hostellerie De Hamert wint Zilveren Botermes 2017.

Chef-kok Harold Kok van Hostellerie De Hamert in Wellerlooi heeft het QL Robbe & Berking Zilveren Botermes 2017 gewonnen. Kok staat al 25 jaar in de keuken van De Hamert en kreeg het mes voor het gebruik van regionale producten uit het seizoen.

Lees hier het hele artikel.

Aspergekoningin 2017

maart 20th, 2017|

19 Maart

Ingrid van Rijswick nieuwe Aspergekoningin.

Tijdens het feestelijk Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, op zondag 19 maart in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi is Ingrid van Rijswick (48) uit Tienray in Noord Limburg uitgeroepen tot Aspergekoningin 2017.
De nieuwe Aspergekoningin is letterlijk tussen de asperges opgegroeid. Ingrid is ruim zes jaar actief in de verkoop van asperges bij Martens Asperges, een van de grootste aspergetelers van Nederland. Vanaf 2014 werkt ze in de Aspergewinkel de Braamhof in Apeldoorn. ‘Het was een hele uitdaging, maar met de ervaring en het succes van het afgelopen jaren moet ook dit weer een prima jaar worden. Bovendien is het fantastisch om zo’n mooi product als het witte goud niet alleen in Noord Limburg, maar ook in Apeldoorn te promoten’. Aldus Ingrid vanRijswick.

Naast haar drukke werkzaamheden in het aspergeseizoen gaat ze als Aspergekoningin het land in. Er zijn verschillende festiviteiten voor haar gepland: van Brüggen in Duitsland tot Den Haag en van IJmuiden tot Maastricht. Ook zal ze zondag 30 april aanwezig zijn in het Nationaal Aspergemuseum tijdens de Asperge Themadag van Museum De Locht in Melderslo en bij de activiteiten van de Confrérie.

Wat vindt Aspergekoningin Ingrid zelf van asperges? ‘Natuurlijk is het de lekkerste groente die in ons land geteeld wordt. En bovendien prima voor de slanke lijn en super gezond. Gelukkig is het nog een echt seizoensproduct omdat het tot Sint Jan (24 juni) verkrijgbaar en culinair veelzijdig inzetbaar is. Asperge eet je niet, je viert ze!”

Foto: Melissa Houben