De lekkerste aspergewijn, voor u geselecteerd en aanbevolen door de Confrérie.

De overjeerlijke Limburgse asperges zijn perfect te combineren met een goede fles wijn. Ieder jaar weer selecteren wij een wijn die van ons het predicaat aspergewijn mag dragen. Door ons met zorg voor u geselecteerd.

Hieronder vindt u onze keuze`s.

2018

In 2018 hebben we de Falanghina 2017, verkozen tot de aspergewijn 2018.

Zachtgele kleur met een rijke geur van banaan en tropisch fruit. De frisse smaak wordt aangevuld met rijp fruit, milde zuren en een lange afdronk.

Alcohol 14%, serveertemperatuur 10 – 12⁰ C, houdbaarheid na oogstjaar: 2 jaar.

De authentieke druivensoort Falanghina heeft zich volledig aangepast aan het Zuid-Italiaanse klimaat. Door moderne vinificatietechnieken heeft men het rijke en unieke karakter weten te benadrukken en sluit deze wijn perfect aan bij diverse aspergegerechten. Ook kan deze geschonken worden bij schaal- en schelpdieren, visgerechten en salades of dienen als terraswijn

Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Het is echter een uiterst modern wijnbedrijf, gelegen in het Zuid-Italiaanse Apulië, dat met behulp van de modernste technologie en ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige consument. Oude wijngaarden met hun authentieke locale druivensoorten zijn in ere hersteld!

Producent: Cantine Teanum.

Wijnmaker: Donato Antonio Giuliani.

Herkomst: Apulië, Italië.

Falanghina 2017

2017

Grüner Silvaner Feinherb 2015.

In 2017 hebben we de Grüner Silvaner Feinherb van Weingut Spiess uit Bechtheim (Rheinhessen) verkozen tot Aspergewijn 2017.

Een frisse lichte wijn met een geur van peren en rijpe ananas, met een milde zuurbalans.

Goed te combineren met asperges, kalfsvlees, gevogelte en vegetarisch.

Alcohol 11%, serveertemperatuur 7°C.

De druif, 100% Silvaner, rijpt op een bodem van klei en Löss. Het Weingut Spiess is gelegen in Bechtheim, Rheinhessen. Hier gedeien de traditionel Duitse druivensoorten zoals Riesling, Weiβburgunder, Grauburgunder, Silvaner, Scheurebe, Rivaner, Spätburgunder maar ook de internationale druivensoort zoals Chardonay. De familie Spiess hecht veel waarde aan het produceren van kwaliteitswijnen in harmonie met de natuur en het milieu.

Producent: Weingut Spiess

Wijnmaker: Spiess

Herkomst: Rheinhessen, Duitsland.

2016

In 2016 hebben we de Weiβburgunder trocken 2014, verkozen tot de aspergewijn 2016.

Goed te combineren met asperges, vis en kip.

Alcohol 12%, erveertemperatuur 8-10°C, houdbaarheid 3-5 jaar.

De druif 100% Weiβburgunder – Pinot Blanc rijpt in het wijngebied Baden. Het echtpaar Martina en Kilian Hunn zijn de wijnmakers en eigenaar van het Weingut Kilian Hunn is het plaatsje Gottenheim in het uiterste zuiden van Baden. Het wijngebied Baden is één van de warmste van Duitsland en daardoor uitstekend geschikt voor het verbouwen van m.n. Pinot / Burgunder druiven.

We vinden de wijngaard van Kilian Huhn in tussen het Zwarte Woud en de Vogezen ten zuiden van de Kaiserstuhl, de Tuniberg steekt als een eiland uit boven het landschap. Tuniberg is ongeveer 120 meter hoog en 10 km lang. Veel wijngaarden in dit gebeid zijn omzoomd met rozen. Je vindt er veel pittoreske dorpjes met idyllische tuinen teven de bergen aan gelegen, net buiten het mooie Freiburg. Het mooie landschap wordt niet voor niets “Freiburg’s floral vineyard”. Genoemd. Het klimaat van de Tuniberg heeft invloeden van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan en is een van de warmste en zonnigste regio’s van Duitsland.

Producent: Kilian Hunn

Wijmaker: Kilian Hunn

Herkomst: Baden, Duitsland.

Weißburgunder  trocken 2014

2015

Barahonda Blanco DO. 2014

In 2015 hebben we de Barahonda Blanco DO. 2014, verkozen tot de aspergewijn 2015.

Een bleekgele kleur in combinatie met een rijke geur van gerijpt geel fruit, groene appels en vleugje honing. In de smaak aangevuld met een milde zuurbalans, licht exotisch en een lange finale.

Goed te combineren met asperges, rijke salades, risotto‘s, vis, schaaldieren en als aperitief.

Alcohol 13%, serveertemperatuur 10-12°C, houdbaarheid 2 jaar.

De druif Verdejo (80%) en Macabeo.viura (20%) rijpt op een bodem van klei en kalkzandsteen. De wijn is afkomstig van het wijnhuis Seonorio de Barahonda. In 1925 kon Antonio Candela Garcia, stichter van het wijnbedrijf Senorio de Barahonda, niet bevroeden dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf hebben kunnen uit laten groeien tot één van de topbodegas van Yecla die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Begon Antonio Candela Garcia nog in het klein met de aan- en verkoop van eenvoudige tafelwijnen, zijn kleinzonen hebben het roer in 2003 volledig omgegooid en gelden nu als de absolute top in kwaliteitswijnen uit Yecla.

Het wijngebied Yecla ligt in het zuid-oosten van Spanje en is opgedeeld in twee regio’s: Campo Abajo, ligt op een hoogte van 400-500 mtr. en heeft een bodem met meer klei en kalksteen en geeft wat lichtere en fruitigere wijnen terwijl Campo Arriva op een hoogte van 700-800 mtr. ligt en heeft een bodem met kalksteen en gravel en geeft wat krachtigere wijnen. Tot 1975 behoorde het gebied tot het grote wijngebied La Mancha en werden er grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen gemaakt. Echter met de komst van de eigen DO Yecla in 1975 werd het roer omgegooid en vanaf dat moment werd er met veel inzet gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Dit heeft er voor gezorgd dat het huidige wijngebied Yecla behoort tot de topgebieden van Spanje.

Producent: Seniorio de Barahonda.

Wijnmaker: Augustin Carion.

Herkomst: Yecla Spanje.