Nieuws van de Confrérie

Sint Hubertus Jachtdiner 2019

oktober 2nd, 2019|

Graag nodigen wij u uit voor het

Sint Hubertus Jachtdiner 2019 op zondag 27 oktober

Waarde Consoeurs en Confrères,

Na een prachtige zomer en een mooie herfst is het Jachtdiner een van de activiteiten midden in het verenigingsjaar om elkaar te ontmoeten en weer eens bij te praten.

Voor meer informatie klikt u hier.

 

 

Lentefestijn 2019

februari 18th, 2019|

Het aspergeseizoen 2019 gaan we voorzichtig inzetten op zondag 17 maart tijdens het Lentefestijn. Helaas kan dat niet meer in Hostellerie De Hamert. Wij zijn uitgeweken naar de bekendste party-gelegenheid van Venlo: Galerie De Hoeve (Hakkestraat 30, 5916 PX Venlo – www.galeriedehoeve.nl).

We starten om 17.00 uur met een lekker aperitiefje. Rond 18.00 uur gaan we aan tafel. De keukenbrigade o.l.v. Jules Christis zal u een verrassend menu voorschotelen met de eerste (kas) asperges. En Pieter Beurskens zal u met zijn brigade in de watten leggen.

Meer info kunt u lezen in onze agenda

Met Limbourgondische groet,

Karel van der Randen, secretaris                                                      Pieter Smits, president

Sint Hubertus Jachtdiner 2018

oktober 20th, 2018|

Graag nodigen wij u uit voor het

Sint Hubertus Jachtdiner 2018 op zondag 4 november

Waarde Consoeurs en Confrères,

Na een prachtige zomer en een mooie herfst is het Jachtdiner een van de activiteiten midden in het verenigingsjaar om elkaar te ontmoeten en weer eens bij te praten.

Omdat we de afgelopen jaren alle schutterijen, en sommigen meerdere keren bezocht hebben, heeft het bestuur besloten om dit programma-onderdeel te schrappen. Een tweede reden is dat de belangstelling tanende was.

Wat blijft, is de traditionele verwelkoming door de Jachthoornblazers van Sint Hubertus, die ook aan het begin van het diner het wild aanblazen. U wordt vanaf 16.30 uur verwacht voor het aperitief. Daarna is het woord aan de chef de cuisine, die een bijzonder lekker vijf-gangen-wildmenu gecreëerd heeft, dat begeleid wordt door pareltjes uit de kelder van De Hamert.

Ook het entertainment is. Het is ons gelukt om ‘Jonk Belaege’ te contracteren. Ze maken jaren zestig en zeventig muziek met een kwinkslag. En de beentjes kunnen van de vloer.

Dat betekent: genieten pur sang!

De deelnameprijs voor leden en één introducé(e) bedraagt  € 90.00 p.p. met alles d’r op en d’r aan. Niet leden betalen € 97,50 p.p. – Kledingadvies: tenue de ville.

U komt toch ook? Meldt u aan middels het contactformulier op deze website.

 

Met Limbourgondische groeten,

namens het bestuur

 Pieter Smits, pres.                                                                           Karel van der Randen, secr.

Afscheid zonder tranen

juni 26th, 2018|

Hier een artikel van de hand van Ray Simoen dat 25 juni in Dagblad de Limburger in het katern Leef! te lezen was. Ons evenement krijgt een rating van

Ambiance *****  /   Catering*****  /   Gasten (dat bent u dus) *****

Wij zijn best een beetje trots! Klik hier voor het artikel.

Met zonnig groet

Pieter Smits,

uitvoerend secretaris

Binneste Buiten

mei 13th, 2018|

Beste consoeurs en confrères,

Ons mede-lid Jelmer Albada uit Gassterland (Friesland) is een enthousiast aspergeteler in het hoge Noorden. In het TV-programma ‘Binnenste Buiten’ van vrijdag 11 mei kwam hij prominent in beeld.

Als je de uitzending wilt bekijken klik dan hier.

Met Limbourgondische groet,

Pieter Smits.

Aspergeparty 2018

mei 8th, 2018|

Waarde consoeur en confrèrs,

 

De Confrére was afgelopen zondag uitgebreid in beeld bij Business Class, het programma van Harry Mens. Klik hier om het item te bekijken.

Verder is onze website geheel vernieuwd en helemaal bijgewerkt.

Met Limbourgondische groet,

Pieter smits

En de lekkerste asperge komt uit…

april 24th, 2018|

Een bericht uit Dagblad de Limburger.

26 aspergediners noteerde gouverneur Theo Bovens vorig jaar in zijn agenda. Dit jaar staat de teller tot nu toe op 5, verklapte hij afgelopen week in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Daar  had de Limburgse ‘chique’ zich verzameld om de plaatselijke gegoede burgerij te ontmoeten op het 19de aspergediner van Confrérie de l’Asperge Limbourgondië en de Limburgse asperge te promoten. Monique en Roger Smits van hostellerie De Hamert in Wellerlooi bezorgden zo’n 280 gasten een mooie avond.

Lees hier het hele bericht.

Officiële wildgroei aan aspergefeesten

april 21st, 2018|

Een bericht uit Dagblad de Limburger.

Het aspergeseizoen 2018 wordt vandaag tijdens een exclusief feest in Amsterdam officieel geopend. Maar het seizoen was toch al een keer officieel voor geopend verklaard? Dat klopt, het is vandaag minstens de vierde officiële aftrap sinds begin maart.

Lees hier het hele bericht.

Avond asperge-diplomatie

april 21st, 2018|

Een bericht uit de Telegraaf.

Het was gezellig, rumoerig en hartelijk. Tijdens het jaarlijkse aspergediner hing in het Haagse Nieuwspoort de Bourgondische sfeer van een Limburgs familiefeest. Maar er was meer aan de hand. De zuidelijkste provincie kwam haar belangen eens goed behartigen bij de politici aan tafel.

Lees hier het hele bericht.

De de bedden moeten opgeschud

april 16th, 2018|

Een bericht uit de Dagblad de Limburger.

Na jaren van flinke groei, stabiliseert het areaal asperges in Limburg zich. Gebrek aan grond en personeel worden genoemd als oorzaken. Kan mechanisatie op termijn de oplossing bieden?

“De komende tien jaar gaat er in de aspergeteelt meer veranderen dan in de afgelopen
halve eeuw.”

Lees hier het hele bericht.

Robot klaar voor Aspergeoogst

april 15th, 2018|

Een bericht van AGF.nl

De eerste autonome oogstmachines voor asperges zijn klaar om dit seizoen getest te worden. “Alle functionaliteiten zijn getest en
de machine is startklaar om zelfstandig de aspergebedden te ontdoen van oogstrijpe asperges. Ruim op tijd voor het
aankomende oogstseizoen”, meldt het Westerbeekse bedrijf AVL Motion. Lees hier het hele bericht

Aspergekoningin 2018

maart 19th, 2018|

18 Maart

Angela Habraken nieuwe Aspergekoningin.

En de nieuwe aspergekoningin heet … Angela! Wellerlooi in Noord-Limburg levert de aspergekoningin 2018. Angela Habraken (48) presenteerde zich tijdens het Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, een feestelijke happening in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi op zondag 18 maart. Angela ademt al haar hele leven asperges. De koningin is letterlijk tussen de koningin der groenten opgegroeid en heeft ruim tien jaar bij veiling ZON gewerkt, onder andere als keurmeester asperges. Haar benoeming tot aspergekoningin vindt ze ‘een hele uitdaging’. “Natuurlijk heb ik veel ervaring met dit mooie product. Als het een beetje meezit, krijgen we weer een prima aspergejaar. Fantastisch om het witte goud niet alleen in Noord- Limburg, maar in heel Nederland te promoten.” Haar koninginnenrit wordt een pittige. Naast haar drukke werkzaamheden bij een inkoopcombinatie van bloemen en planten luistert ze in het aspergeseizoen een flinke reeks festiviteiten én activiteiten van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië op. Van Brüggen (Duitsland) tot Den Haag, van IJmuiden tot Maastricht geeft ze acte de présence. Op zondag 29 april zet ze de Asperge Themadag luister bij, die plaats heeft in het Nationaal Aspergemuseum, museum De Locht in Melderslo. Alles asperges wat de klok slaat. Vindt ze die eigenlijk zelf wel lekker? “Natuurlijk!” klinkt het overtuigend. “Het is de lekkerste groente die in ons land wordt geteeld. Super gezond, culinair veelzijdig inzetbaar en ook nog eens prima voor de slanke lijn. En gelukkig is het nog steeds een echt seizoensproduct, dat maar tot Sint Jan op 24 juni verkrijgbaar is. Asperges eet je niet, je viert ze!’

Foto: Maasduinen.nl

Zilveren Botermes 2017

mei 11th, 2017|

8 Mei

Chef Hostellerie De Hamert wint Zilveren Botermes 2017.

Chef-kok Harold Kok van Hostellerie De Hamert in Wellerlooi heeft het QL Robbe & Berking Zilveren Botermes 2017 gewonnen. Kok staat al 25 jaar in de keuken van De Hamert en kreeg het mes voor het gebruik van regionale producten uit het seizoen.

Lees hier het hele artikel.

Aspergekoningin 2017

maart 20th, 2017|

19 Maart

Ingrid van Rijswick nieuwe Aspergekoningin.

Tijdens het feestelijk Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, op zondag 19 maart in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi is Ingrid van Rijswick (48) uit Tienray in Noord Limburg uitgeroepen tot Aspergekoningin 2017.
De nieuwe Aspergekoningin is letterlijk tussen de asperges opgegroeid. Ingrid is ruim zes jaar actief in de verkoop van asperges bij Martens Asperges, een van de grootste aspergetelers van Nederland. Vanaf 2014 werkt ze in de Aspergewinkel de Braamhof in Apeldoorn. ‘Het was een hele uitdaging, maar met de ervaring en het succes van het afgelopen jaren moet ook dit weer een prima jaar worden. Bovendien is het fantastisch om zo’n mooi product als het witte goud niet alleen in Noord Limburg, maar ook in Apeldoorn te promoten’. Aldus Ingrid vanRijswick.

Naast haar drukke werkzaamheden in het aspergeseizoen gaat ze als Aspergekoningin het land in. Er zijn verschillende festiviteiten voor haar gepland: van Brüggen in Duitsland tot Den Haag en van IJmuiden tot Maastricht. Ook zal ze zondag 30 april aanwezig zijn in het Nationaal Aspergemuseum tijdens de Asperge Themadag van Museum De Locht in Melderslo en bij de activiteiten van de Confrérie.

Wat vindt Aspergekoningin Ingrid zelf van asperges? ‘Natuurlijk is het de lekkerste groente die in ons land geteeld wordt. En bovendien prima voor de slanke lijn en super gezond. Gelukkig is het nog een echt seizoensproduct omdat het tot Sint Jan (24 juni) verkrijgbaar en culinair veelzijdig inzetbaar is. Asperge eet je niet, je viert ze!”

Foto: Melissa Houben